Home > Informatie > Trap bekleden met tapijt: voor- en nadelen op een rij

Trap bekleden met tapijt: voor- en nadelen op een rij

Leestijd: < 1

Je wil iets nieuws met je trap, maar weet nog niet precies wat. Dan kun je de trap helemaal gaan schuren en verven of lakken, alleen zul je dat elke paar jaar weer opnieuw moeten doen. De trap bekleden met tapijt lijkt dan een aantrekkelijke optie. Maar, is dat wel zo? Wij zetten de voor- en nadelen van tapijt als trapbekleding voor je op een rij en geven je een duurzaam alternatief!

Voordelen tapijt als trapbekleding

Snel last van koude voeten? Dan is dat al reden nummer 1 om je trap met tapijt te bekleden. Het voelt zacht en warm aan en je glijdt minder snel uit dan bij een geverfde of gelakte trap. Daarnaast heeft tapijt een dempende werking en is het buigzaam, waardoor je voetstappen minder goed hoort. Met tapijt heeft je trap meteen een huiselijke uitstraling.

Nadelen tapijt als trapbekleding

Het lijkt een slimme keuze om tapijt toe te passen op je trap, maar tapijt heeft ook een aantal nadelen. Zo zijn niet alle tapijtsoorten geschikt en zijn veel tapijtsoorten een automatische bron van stof en vuil, waardoor ze erg onhygiënisch zijn. Daarnaast krijg je vlekken er amper nog uit. Tapijt geeft ook snel gebruikssporen, omdat het door het op en neer lopen snel gaat slijten. Het resultaat? Een trap met kleurverschil omdat het midden, waar het meeste op gelopen wordt, veel valer is dan de zijkanten.

Duurzaam alternatief

Op zoek naar een duurzamer alternatief dan tapijt? Kies dan voor een traprenovatie van Stairmaker! Je renoveert de trap makkelijk zelf met overzettreden. Deze overzettreden beschadigen veel minder snel en gaan daardoor vele malen langer mee dan tapijt. Het kost bovendien veel minder tijd om te bevestigen.

Probeer het zelf en ervaar hoe makkelijk het is om zelf je trap te renoveren met Stairmaker. Bestel nu de !

Auteur