Home > Informatie > 3 manieren om je trap te beschermen

3 manieren om je trap te beschermen

Leestijd: 2 minuten

Je gebruikt je trap dagelijks meerdere keren. Dan is het niet zo gek dat er wel eens wat misgaat. Je glijdt uit, knoeit of laat iets vallen. Met een beetje geluk kun je je trap makkelijk weer schoonmaken, maar soms is de schade niet te herstellen. Verfspetters die niet meer weg te poetsen zijn of een afgebroken stukje van een trede bijvoorbeeld. Wij geven je 3 manieren waarop je je trap zo goed mogelijk kunt beschermen, én een alternatief, want voorkomen is beter dan genezen!

1. Je trap vernissen

Door een flinke, dekkende laag vernis op je houten trap aan te brengen bescherm je je trap tegen schadelijke invloeden. Het maakt je trap ook nog eens mooi en glanzend. Het enige nadeel hieraan is dat je trap gladder wordt, dus we raden je af om met sokken over de trap te lopen na het vernissen.

2. Zonder schoenen over de trap

Uiteraard kun je ook tegen de mensen in je huis zeggen dat ze niet met schoenen over de trap mogen lopen. Een steentje onder de schoen of een puntige hak kunnen namelijk gemakkelijk deukjes in de treden maken. Tip: zet sloffen (wel met antislip zool!) neer voor iedereen, zodat ze alsnog niet met sokken over de trap hoeven te lopen. Toch is deze manier niet helemaal onfeilbaar, omdat het alsnog niet voorkomt dat er dingen van de trap vallen of geknoeid worden.

3. Plaats een traploper

Een traploper kun je over je treden plaatsen, waardoor deze beschermd blijven. Laat je dan een keer iets vallen of heb je een steentje onder je schoen? Dan vangt de traploper dat op. Daarbij komt dat traplopers tegenwoordig in vele leuke kleuren en motieven te verkrijgen zijn, dus kun je lekker losgaan. Het is wel zonde van je eigen trap, vooral als deze net nieuw is, omdat je door de traploper weinig meer van je eigen trap ziet.

Alternatief: traprenovatie

Een alternatief om je trap te beschermen is een traprenovatie. Om er helemaal zeker van te zijn dat je houten trap veilig blijft, kun je zelf je trap renoveren met overzettreden. En laat dat nou net heel makkelijk zijn met Stairmaker. Je meet zelf je trap op, krijgt de overzettreden op maat thuisbezorgd, plaatst ze en kit de treden af. Zo is je trap is voor lange tijd beschermd en blijft mooi. Dus hoef je je nieuwe trap niet te verstoppen onder traplopers en hoef je ook geen sloffen voor iedereen aan te schaffen. En je hoeft al helemaal niet om de zoveel tijd met vernis aan de slag.

Waar wacht je nog op? Kies je decor en gun jezelf die nieuwe trap!

Auteur