Home > Informatie > Je nieuwe trap verven? Dit zijn de 3 valkuilen

Je nieuwe trap verven? Dit zijn de 3 valkuilen

Leestijd: 2 minuten
Stairmaker-Home_Banner

Je hebt besloten je nieuwe trap te verven, maar wat zijn dan zaken waar je rekening mee dient te houden? Met andere woorden, wat zijn de valkuilen bij het verven van een nieuwe trap? Wij leggen het je graag uit en geven je tips hoe je deze valkuilen kunt vermijden. Daarnaast geven we je een duurzamer alternatief!

1. Elke paar jaar opnieuw moeten verven

Wanneer je je nieuwe trap gaat verven, houdt er dan rekening mee dat de verflaag snel kan slijten door veelvuldig gebruik. Het is dan ook goed om altijd verf van een goed merk te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om een primer te gebruiken en minstens twee lagen verf te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de trap langer mooi blijft en voorkom je dat je deze om de zoveel jaar opnieuw moet verven. Daarmee bespaar je geld én tijd.

2. Sneller beschadigingen

Bij veelvuldig gebruik is het altijd mogelijk dat de trap beschadigingen oploopt. Denk bijvoorbeeld aan een steentje onder je schoen of het laten vallen van een speelgoedautootje. Ook dit probleem kun je aanpakken door altijd minstens twee lagen verf te gebruiken. Kijk daarnaast goed welke kleur je op je trap wil. Heeft jouw nieuwe trap een lichte kleur? Dan zie je beschadigingen sneller als je de trap een donkere kleur zou verven. Wat je ook doet, je zult hoe dan ook voorzichtig moeten blijven bij het traplopen, om beschadigingen te voorkomen.

3. Gladde trap

Verf kan ervoor zorgen dat je trap gladder wordt, waardoor je sneller uit kunt glijden. Nu raden wij het sowieso af om met sokken over de trap te lopen, maar er zijn ook andere voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen. Zo bestaat er antislip verf, die de trap minder glad maakt. Je kunt er ook voor kiezen om na het verven een antislipstrip aan te brengen op de treden, voor extra grip bij het traplopen.

Duurzamer alternatief: traprenovatie

We begrijpen het als je geen zin hebt om zoveel werk te verrichten aan je trap. Vooral als er ook nog eens een kans bestaat dat je dit om de zoveel jaar opnieuw zal moeten doen. Daarom hebben wij een duurzamer alternatief voor je: een doe-het-zelf traprenovatie met Stairmaker! Je meet zelfstandig de trap in en wij maken deze vervolgens exact op maat voor je! Je ontvangt vervolgens de treden en stootborden op maat thuis en hoeft ze enkel nog te bevestigen. Dit kost veel minder werk en bovendien hoef je er jarenlang niet naar om te kijken, omdat het de bestaande trap verstevigt en beschermt. Resultaat: geen beschadigingen, geen extra gladheid en geen slijtage. Ideaal!

Dus, ook geen zin in die tijdrovende verfklus? Kies dan voor de eenvoudige traprenovatie met Stairmaker!

Auteur