Klantenservice

Wij helpen je graag met antwoorden op onze veelgestelde vragen.

Hoe werkt het bestellen bij Stairmaker?

Het bestellen van een trap kan eenvoudig online. Bekijk hier onze collectie en stel jouw trap samen.

Wat zijn de kosten van een traprenovatie bij Stairmaker?

Bereken eenvoudig zelf de prijs van jouw traprenovatie via onze productpagina. De kosten van de traprenovatie zijn afhankelijk van het aantal treden en vorm van de trap. Je kan zelf bepalen of je gebruik wilt maken van bepaalde extra’s.

Hebben jullie ook kleurstalen?

Ja, we hebben een kleurwaaier waarin je alle decors thuis kunt bezichtigen. Bestel de kleurstalen hier.

Wat is de Staircampus?

Stairmaker is onderdeel van de Staircampus. Binnen de Staircampus wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van alles op het gebied van traprenovatie, met onder andere patenten, opleidingen en keurmerken.

Onderdeel van de StairCampus zijn ook: Upstairs Traprenovatie, productiebedrijf Van Dijk Staircase Solutions en traplegservice Steyl Montage.

Waar zijn de producten van gemaakt?

Een trede bestaat uit een MDF binnenkern en een CPL toplaag. Hiermee is deze geschikt voor intensief gebruik.

Hoe maak ik de trap schoon?

Je kunt de trap gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek.

Waar worden de producten geproduceerd?

We hebben een eigen productie faciliteit binnen de Staircampus. Deze is gevestigd in Weert (Nederland). Dit is uniek in Nederland.

Ik heb een dichte trap. Kan ik deze renoveren met Stairmaker?

Ja, het is mogelijk om de trap te renoveren met Stairmaker. Bekijk hier onze collectie en stel jouw trap samen.

Ik heb een open trap. Kan ik deze renoveren met Stairmaker?

Het is op dit moment (nog) niet mogelijk om een open trap te renoveren. We verwachten deze optie in 2024 toe te voegen aan ons assortiment. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Mijn trap heeft draaien. Kan ik deze renoveren met Stairmaker?

Jazeker! Geef bij het samenstellen van jouw trap aan hoeveel draaien jouw trap heeft en dan houden we daar rekening mee. Ook bij een trap met draaien zagen we deze precies op maat.

Mijn trap heeft een bordes. Kan ik deze renoveren met Stairmaker?

Het is op dit moment (nog) niet mogelijk om een trap met een bordes te renoveren.

Ik heb een stalen trap. Kan ik deze renoveren met Stairmaker?

De bestaande trap dient van beton of hout te zijn. Stalen trappen worden beoordeeld aan de hand van foto’s. Deze kun je sturen naar info@stairmaker.com. De trap dient binnenshuis te staan.

Hoe zit het met garantie?

Je ontvangt 10 jaar garantie op de onderdelen van de trap.
Maak je gebruik van de montageservice? Dan ontvang je twee jaar garantie op de montage.
Daarnaast ontvang je standaard gratis inmeetgarantie, waardoor je zeker weet dat je de trap exact op maat ontvangt. Kijk voor de volledige garantie richtlijnen naar onze algemene voorwaarden.

Hoe kan ik de trap inmeten?

Je kunt eenvoudig zelf jouw trap inmeten. Bij jouw keuze voor ‘Zelf inmeten” ontvang je na het plaatsen van de bestelling de Inmeetkit. Deze kit bevat de unieke markers die wij gebruiken om de trap in te meten. Je meet de trap in per trede. Je plaatst hierbij in iedere hoek van de trede een marker. Daarna plaatst je opvulmarkers om de rest van de trede in kaart te brengen. Nu ben je klaar voor de daadwerkelijke meting. De metingen worden doorgegeven via foto’s in een app. Om de app te gebruiken heb je een smartphone of tablet met internetverbinding nodig. Technische kennis is niet nodig.

Wat is de Inmeetservice?

Liever niet zelf meten? Kies dan voor de Inmeetservice. Er komt dan een Inmeter langs om de trap voor jou in te meten. Na het plaatsen van de bestelling nemen we binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op om een Inmeetafspraak te maken.

Moet ik zelf de trap op maat zagen?

Nee. Wij zorgen er altijd voor dat jouw trap exact op maat gezaagd wordt. Dit duurt gemiddeld 10 werkdagen nadat we de exacte maten van de trap hebben ontvangen.

Hoe kan ik de trap monteren?

Je kunt eenvoudig zelf jouw trap monteren. Bij jouw keuze voor ‘Zelf monteren” ontvang je van ons het Montage pakket. Deze bevat alle bestelde traponderdelen en instructies om de trap te monteren. Je monteert de trap trede voor trede. Hierbij breng je lijm aan op de achterzijde van de trede en plaatst deze vervolgens op de juiste plaats op de trap. Het is niet nodig om technische kennis te hebben bij het monteren van de trap.

Wat is de montageservice?

Liever niet zelf monteren? Kies dan voor de montageservice. Er komt dan een Monteur langs om de trap voor jou te monteren. Na het ontvangen van de meting nemen we binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op om een Montageafspraak te maken.

Waarvoor gebruik ik de Stairmaker lijm?

We raden het aan om gebruik te maken van de Stairmaker Lijm om de treden (en stootborden) vast te lijmen. Je hebt gemiddeld één lijmtube per twee traponderdelen (trede en stootbord) nodig.
Het Montage Pakket bevat instructies over het lijmen van de traponderdelen.

Waarvoor gebruik ik de Stairmaker kit?

We raden het aan om gebruik te maken van de Stairmaker kit om de zijnaden van de trap ook waterdicht- en vuilafstotend te maken. Daarnaast zal het zorgen voor een nette afwerking. We leveren bij de kit standaard een kitplaat en houten kitlepel om eventuele kitresten eenvoudig te verwijderen.
Het Montage Pakket bevat instructies over het kitten van de trap.

Waarvoor gebruik ik het kitpistool?

Je hebt een kitpistool nodig om de lijm- en kittubes te gebruiken. We raden het aan om een kitpistool te bestellen als je deze niet zelf één in huis hebt. Het Montage Pakket bevat instructies over het gebruik van het kitpitstool.

Wat zijn de levertijden?

We verzenden de Inmeetkit binnen 2 werkdagen na bestelling (bij zelfstandig inmeten). Zodra we de metingen hebben ontvangen gaan we aan de slag met de productie van jouw trap. We verzenden vervolgens binnen 10 werkdagen de trap aan huis. De montage accessoires (lijm, kit en kitpistool) worden meegestuurd met de levering van de trap.

Naar welke landen verzenden jullie?

We leveren de trap gratis in Nederland.
Neem contact met ons op via info@stairmaker.com voor aanvragen voor leveringen buiten Nederland.

Kan ik een offerte aanvragen?

Als je meer dan vijf trappen wilt (laten) renoveren kunnen we een offerte voor je opstellen. Neem hiervoor contact met ons op via info@stairmaker.com met specificaties over de aanvraag en dan komen we snel bij je terug.

Stuur een mailtje

Staat jouw vraag er niet tussen
of wil je graag meer informatie?

Bel ons

Liever telefonisch contact?
We zijn op werkdagen te bereiken.

Samenwerken?

Ben je influencer en wil je graag met ons samenwerken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.