Home > Doe het zelf > Doe-het-zelf traprenovatie: vermijd deze 3 fouten

Doe-het-zelf traprenovatie: vermijd deze 3 fouten

Leestijd: 2 minuten
Stairmaker - voorbeeld na afloop van traprenovatie

Zelf je trap renoveren kan je een hoop geld besparen als je weet wat je doet. Er zijn echter een paar zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je zelf je trap gaat renoveren. Wij leggen uit wat de 3 fouten zijn die je zeker moet vermijden én geven je een alternatief waarbij het gegarandeerd niet fout kan gaan!

1. Niet precies genoeg inmeten

Het renoveren van je trap staat of valt bij het zo precies mogelijk inmeten van je trap. Zelfs als je er slechts een paar millimeter van af zit kan dit al catastrofale gevolgen hebben. Doordat het fout inmeten zaag of snij je namelijk de nieuwe trapbekleding in de verkeerde maat, waardoor deze niet goed past. Te lang betekent dat deze niet past, te kort betekent dat je een opening hebt aan de zijkant. Beide wil je uiteraard voorkomen, dus zorg dat je zo nauwkeurig mogelijk inmeet!

2. Werken met slechte materialen

Voor het renoveren van je trap is het belangrijk dat je kiest voor kwalitatieve materialen. Deze zorgen ervoor dat je nieuwe trap veel langer meegaat. Kies bijvoorbeeld voor een goede lijm, zodat je zeker weet dat de trapbekleding lang blijft zitten. Bij het kiezen van de trapbekleding kun je het beste nadenken wat je belangrijk vindt voor je trap. Wil je bijvoorbeeld trapbekleding met weinig onderhoud? Dan is een trapbekleding met hout misschien geen goed idee, omdat je deze vaker zal moeten behandelen. Ook tapijt is dan een minder slimme keuze, omdat hier veel stof en haren in blijven hangen, waardoor je de trap vaker schoon zal moeten maken. Je kunt dan beter kiezen voor materialen die kras- en vochtbestendig en eventueel anti-slip zijn. Laat je door professionals adviseren, zodat je er zeker van bent dat je de juiste materialen in huis hebt.

3. De trap niet goed afwerken

Je traprenovatie houdt niet op bij alleen het renoveren van de treden en stootborden. Het zou namelijk zonde zijn als de treden er mooi uitzien, maar bijvoorbeeld de trapleuning kapot is of de trapwangen beschadigd zijn. Kijk daarom van tevoren goed naar de rest van je trap. Zorg dat je de rest van de trap eerst vernieuwt en renoveer als laatste de treden en stootborden. Vervang bijvoorbeeld de trapleuning of verf de trapwangen. Als dit allemaal gedaan is kun je met een gerust hart de treden en stootborden renoveren. En vergeet na het renoveren zeker niet om alles af te kitten voor een mooie afwerking!

Alternatief: renoveer met Stairmaker

Ben je er toch niet zo zeker van dat je alles helemaal zelf kunt doen bij het renoveren van je trap? Kies dan voor een doe-het-zelf traprenovatie van Stairmaker! Dankzij het unieke inmeetsysteem van Stairmaker kan er niets fout gaan. Je kiest jouw favoriete decor (inclusief extra’s als lijm en kit) en meet de treden in met behulp van de handige app. Daarna ontvang je van ons je op maat gemaakte traprenovatiepakket thuis en kun je meteen beginnen met renoveren. Doordat ze precies op maat geleverd worden hoef je ze enkel nog te bevestigen en af te werken met de bijgeleverde kit. Makkelijk toch?

Overtuigd? Ga dan direct aan de slag en geniet over twee weken van jouw nieuwe trap!

Auteur