Home > Informatie > Je trap zandstralen: wanneer is het nodig?

Je trap zandstralen: wanneer is het nodig?

Leestijd: < 1

Ben je toe aan een nieuwe trap? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een geheel nieuwe trap laten plaatsen, wat meteen de meest drastische ingreep is, maar je kunt ook je bestaande trap renoveren, door hem te zandstralen of te renoveren met overzettreden. Wij leggen je het verschil graag even uit.

Een tweede leven voor je houten trap

Steeds meer mensen laten hun trap renoveren. Dat is niet verrassend: interieurs worden immers nogal eens veranderd en de trap moet dan natuurlijk ook meegenomen worden. Door je trap te zandstralen kun je opnieuw aan de slag met het originele hout voor een originele look. De afwerkingsmogelijkheden zijn bijna eindeloos. Een leuke optie is om met kleurloze vernis aan de slag te gaan en zo de natuurlijke uitstraling van je houten trap in zijn oude glorie te herstellen.

Je trap zandstralen, hoe werkt het?

Bij zandstralen wordt je trap ontdaan van verf en afwerkingslagen, waardoor het originele hout opnieuw bloot komt te liggen. Dit gebeurt via een speciale zandstraalcompressor die kleine zandkorrels op de trap blaast. Het zand verwijdert snel en egaal alle verf, vernis en vuil totdat het originele hout opnieuw verschijnt. Zandstralen kan zelfs in de moeilijkste hoeken, wat met schuren vaak niet mogelijk is. Ook de trapleuning kan gezandstraald worden! Let wel: alleen harde houtsoorten komen in aanmerking. Zachtere soorten zijn niet bestand tegen de druk.

Je trap renoveren

Zandstralen is natuurlijk lang niet de enige manier om je trap een nieuwe look te geven. Zo kun je ook kiezen voor een traprenovatie, wat vaak net zo snel en gemakkelijk is als zandstralen. Bij een traprenovatie met Stairmaker plaats je nieuwe traptreden over je bestaande treden. Op die manier krijg je een nieuwe trap, zonder daarvoor vervelend hak- en breekwerk te hoeven doorstaan. Dat wil jij toch ook? Bekijk hier onze collectie!

Auteur