Home > Doe het zelf > Zelf je trapspijlen vervangen

Zelf je trapspijlen vervangen

Leestijd: < 1

Mist er iets aan je huidige trap, maar weet je niet precies wat? Je zou bijvoorbeeld de trapwangen kunnen schilderen of de leuning kunnen vervangen. Wat je echter ook kunt doen, en waar mensen vaak niet over nadenken, is het vervangen van je trapspijlen! Hoe pak je dat aan? Wij leggen je uit hoe je het beste te werk kunt gaan!

Zelf de trapspijlen vervangen

Voordat je kunt beginnen aan het vervangen van de trapspijlen is het slim om te checken hoe de spijlen bevestigd zijn. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij oudere, houten trappen, zijn de spijlen simpelweg vastgemaakt via een gat in de trapleuning of balustrade. Bij nieuwere trappen kan het zijn dat de trapspijlen zitten vastgelijmd. In beide gevallen kun je de trapspijlen vervangen door in ieder geval de spijlen door te zagen. Als de spijlen niet zijn vastgelijmd kun je ze makkelijk eruit halen. Vervolgens kun je de nieuwe spijlen in de bestaande gaten plaatsen en bevestigen met houtlijm. Zitten de bestaande spijlen wél vastgelijmd, dan kun je ze het beste bovenaan en onderaan doorzagen, zodat de nieuwe spijlen erbovenop gelijmd kunnen worden.

En de rest van je trap?

Stel, je komt er na het vervangen van de trapspijlen achter dat ook de rest van je trap wel een opknapbeurt verdient. Dan ben je bij Stairmaker aan het juiste adres. Door een traprenovatie met Stairmaker kun je meteen en makkelijk je trap onder handen nemen. Je meet de trap in, krijgt de treden en stootborden op maat thuisgestuurd, bevestigt ze, werkt ze mooi af met kit en voilà, je hele trap is weer als nieuw!

Klaar om je trap onder handen te nemen? Bestel dan nu de  en ga aan de slag!

Auteur